اگر شما روی داشته های خود در زندگی تمرکز کنید و روی نکات مثبت توجه خاصی داشته باشید ، باورهاتون رو تغییر بدین در مورد هر چیزی ثروت و سلامتی و با توکل به خدای بزرگ میتونین خیلی راحت به همه رویاهاتون برسین باید ورودی های ذهن رو کنترل کنید و خواسته هارو جذب کنید البته رعایت این نکته بسیار مهم است که باید به همه نشانه ها توجه کنید از همون شروع تغییر باور این اتفاقات خوب برای شما پیش می اید هر اتفاق کوچکی هم باشد فرقی نمیکند
موفقیت یعنی اینکه شما در زندگی خود هدفی را دنبال کنید و رویاهایی در سر داشته باشید و باید تعهد و مسولیت داشته باشید که شما را به تکاپو و تلاش بیندازد چه چیزهایی از این زندگی و در دنیا می خواهید به جای اینکه جاهل باشید و بدون اهداف باشید و مسیر زندگی خود را گم کنید مهارت لازم را یاد بگیرید و از ان برای هدف گذاری استفاده کنید
انسانی که هدف دارهدبه راحتی موانع از سر راه شما برداشته میشه باید این موضوع را برای خودتان مشخص کنین که هدفتان چیست و چرا می خواهید به هدف برسید سبک زندگیتونو عوض کنید و قانون جهان هستی رو رعایت کنین و وابسته به کسی یا چیزی نباشید فقط به خدا توکل کنید.
اصلاً این موفقیت چیست؟
باید بگوییم تعریف مشخص و جامعی برای موفقیت وجود ندارد. موفقیت از یک منظر بسیاری شخصی بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. دانشمندان، فلاسفه، ثروتمندان و افراد موفق بسیاری تعاریفی از موفقیت ارائه کردهاند که درخور توجه هستند. در جامعه و خانواده معیارهایی برای موفقیت وجود دارد که خود به خود به شما تحمیل میشوند. مفهوم موفقیت در دنیای امروز با خوشبختی و برخورداری از مواهب بسیار خلق شده است. در نظر بسیاری از مردم کسی موفق است که به آرزوهایش رسیده باشد و هرچه دلش میخواهد به دست آورد. اما آیا واقعاً موفقیت یعنی «داشتن» چیزهای بیشتر؟
آلفرد اوستن در تعریف موفقیت مینویسد : «آرامش و اطمینان، بهترین موفقیت است». این تعریف، موفقیت را امری درونی و معنوی میداند. در واقع رسیدن به آرامش یکی از روش زندگی افراد موفق است.
موفقیت از نگاه عموم مردم
در نظر عامه مردم سه نگاه به موفقیت وجود دارد:
_موفقیت شانسی است
_موفقیت ذاتی است
_موفقیت اکتسابی است
ویژگی های افراد موفق :
۱. برای سنجش موفقیت باید به انتظارات خود توجه کنید
موفقیت یک هدف ذهنی است؛ شما در ذهنتان برنامههایتان را میچینید و به آنها پر و بال میدهید ولی تا زمانی که آنها را عملی نکنید، آن ایدهها و برنامهها شما را به موفقیت نزدیک نمیکنند.
۲. ابتدا بر روی سلامت عاطفی خود کار کنید
قطعا یک مسئله که بر روی روش زندگی افراد موفق بسیار تاثیرگذار بوده است، دوستان و افرادی که با آنها روزگارشان را سپری کردهاند هستند.
هر روز ۵ تا ۱۰ دقیقه از زندگی را به دور از هر خبر و فردی به خودتان اختصاص دهید، مهمترین عادات افراد موفق را در ذهن خود مرور کنید و اجازه دهید که احساس ارزشمند بودن را تجربه کنید. این کار، یکی از مهمترین درس های زندگی محسوب میشود.
۳. آیا باید با زمانۀ خودتان پیش بروید؟
پس بسیار مهم است که با چه افرادی در ارتباط هستید و باید مهارتهای مختلفی را در خود پرورش دهید. باید آنقدر انعطاف پذیر باشید که هر نکتهای را دریابید و در نهایت آن را به روش خود در برنامهتان پیاده کنید.
۴. صرفه جویی و سرمایهگذاری
اگر به روش زندگی افراد موفق نگاه کنید متوجه میشوید که آنها اندوختهای برای سالهای پیری دارند. چه اندوختهای مالی و چه معنوی و… البته باید گفت هیچ زمانی برای شروع و انجام کاری دیر نیست.
۵. از دوستانی که هیچ ایدهای برای زندگیشان ندارند فاصله بگیرید
لازم نیست که صحبت با دوستان طولانی مدت را به طور کامل متوقف کنید. اما همچنین شما نباید دو شب در هفته را به مهمانی و وقت گذراندن با دوستانی صرف کنید که جهان را در امروز خود خلاصه میکنند و هیچ هدف و انگیزهای ندارند.
۶. خواندن را ادامه دهید
رسانههای دیگر سرعت موفقیت و پیشرفت شما را کند می کنند. برعکس کتاب شما را مجبور می کند تا عمیقتر فکر کنید.
بعلاوه، کتاب یکی از اشکال انتقال دانش است که به ما این امکان را می دهد تا از کسانی که دهه ها، حتی قرن ها پیش از ما آمده اند، بینش و نگاه به دنیا را یاد بگیریم.
باهوش ترین افراد، زیاد می خوانند و یکی از مهمترین عادات افراد موفق نیز خواندن است.
۷. ورزش کنید!
۸. از سرگرمیها غافل نشوید
۹. از پاداشهای کوتاه مدت دست بکشید
5عادت متفاوت افراد موفق که باید یاد بگیرید:
۱. خواندن و مطالعه
۲. انعکاس دانش و بهکارگیری آن
۳. آزمون و خطا
۴. کار کردن با یادگیری فرق دارد
۵. تمرکز بر پیشرفت و نه بهره وری صرف
۵ ساعت در هفته را به یادگیری اختصاص بدهید. کتاب بخوانید، برنامههای مستند ببینید و مهارتهای جدید کسب کنید. با یادگیری در مدت کوتاهی به موفقیتهای چشمگیر دست پیدا میکنید. از زندگی افراد موفق الگوبرداری کنید و مطمئن باشید پیشرفت در انتظار شما خواهد بود.
ویژگی و خصوصیات افراد موفق دنیا
چنانچه در این بخش از نمناک گفته شده است آدم های موفق خودشان را با افرادی که با آنها هم فکر هستند، متحد می کنند. آنها اهمیت و ارزش قسمتی از یک گروه بودن را می دانند و می توان گفت آدم های موفق چند فرق کلی با دیگران دارند که دانستن آنها بد نیست.
ویژگی های مشترک افراد موفق:
1. هدف گرا اما انعطاف پذیر هستند :
2.افراد موفق بی رحمانه بلند پروازند:
3. اعتماد بدون ترس از ویژگی های افراد موفق است:
4. کنجکاوی افراد موفق دیدنی است :
5.پرورش دادن ذهنیت از ویژگی های افراد موفق:
6.افراد موفق تعهد مشتاقانه دارند:
7.افراد موفق زیر فشار کار و زندگی آرامش خود را حفظ می کنند:
8. مسئولیت پذیر و قدرتمند از ویژگی های افراد موفق:
9. افراد موفق واقع گرایانه خوش بین هستند:
10. ارتباط قوی از ویژگی های افراد موفق:
منبع: خانم اجازه
بسیاری از عادت ها به صورت ناخوداگاه در ما ایجاد میشود اما ما میتوانیم عادت های بد را با تلاش و پشتکار در خودمان از بین ببریم و رفتارمان را عوض کنیم مثلا کودک ما ناخن جویدن یک عادت بد برای او شده ما این راه حل را انتخاب میکنیم که به ناخن هایش مواد تلخی میزنیم که هر وقت انگشت در دهان گذاشت این تلخی را حس میکند و کم کم این عادت حذف خواهد شد یا برای سحرخیز بودن اگر یک یا دوهفته به صورت مداوم صبح زود بیدار شوید از هفته های بعدتر به صورت ناخوداگاه از خواب بیدار میشوید در عادات هر انسانی یاداور،روال ،پاداش وجود دارد مثلا هنگام تماشای فوتبال تخمه خوردن یکی از عادت های شماست تا مسابقه فوتبال شروع میشود تخمه یاداور فوتبال برای شماست ،و زمانی که تخمه میخورید و فوتبال تماشا میکنید یک روال برای شماست ،و زمانی که مشغول هستید و اعصابتان با تخمه خوردن ارام میشود یک پاداش برای شماست
هر انسانی عادت های خوب خود را حفظ کند برایش بهتر است و میتواند پیشرفت زیادی در مسیر زندگی خود داشته باشد مثلا کار خیر کردن مهربانی کردن ارتباطات مثبت و …و عادت های بدی که در خود ایجاد کرده را با تدبیر میتواند به کلی از داستان زندگی خود حذف کند
منظور از عادت چیست ؟
عادت های بد چگونه به وجود می ایند ؟
عادت های کوچک که میتواند زندگی شما را تغییر دهند
☑️ عادات خوب مربوط به بهبود فردی :
چطور تشخیص دهیم عزت نفسمان پایین است؟
1) انتقاد زیاد از دیگران و قضاوتهای افراطی: از ویژگی افراد با عزت نفس پایین این است که این افراد معمولاً روی همه یک عیب و ایرادی میگذارند. مثلاً در یک عروسی به لباس همه یک گیری میدهند. مدام در حال گله، شکایت، غر، اندوه و بهانهجویی هستند. قضاوتهای تند و سیاهسفید دارند. مثلاً می گوید: «همه گرگاند! به برادر خودت هم رحم نکن!»
کافی است دوستی که 10 سال به آن ها خدمت ارائه میداده یک اشتباه کند تا کلاً او را کنار بگذارند. از نگاه این افراد همه دزدند، همه گرگند، همه بیشعورند، اکثراً هم نمی فهمند! مدام دارد برچسب میزند، قضاوت میکند و انتقاد میکند.
2) برداشت منفی از همه رفتارها و بدبینی: معمولاً بدترین حالت ممکن را در نظر میگیرند. مثلاً به دوستش زنگ میزند و طرف جواب نمیدهد. حالا میگوید: «بیا! می دونم جواب همه رو میده ها! نمی دونم با من چه مشکلی داره!» حالا ممکن است طرف الآن گوشیاش را ندیده. اما اینگونه افراد معمولاً بدبین هستند و حالات منفی را برداشت میکند. حتی ممکن است کسی از آنها تعریف کند و فکر کنند طرف دارد مسخرهشان میکند! پس بدترین حالت را در رفتارها و حرف دیگران برداشت میکنند و به نیت اکثر افراد شک دارند.
3) مقایسه دائمی خود با دیگران: ویژگی افراد با عزت نفس پایین میتواند این باشد که حتی مقایسههای بیربط انجام میدهند! مثلاً نجار است اما خودش را با خیاطها مقایسه میکند! و در همهجا در حال محاسبه است: «خب این چقدر درمیاره؟!» ماشینش را با ماشین دیگران، خانهاش را با خانه دیگران و کلاً خودش را با دیگران دائم مقایسه میکند. چه در فامیل چه در محیط کار.
حتی طرف خودش را با بچهاش مقایسه میکند! وقتی آدمی از بچه اش تعریف میکند نمیتواند تحملکند و میگوید: «خب می دونی من چه امکاناتی به این دادم؟! این امکانات رو به من میدادن الآن بیل گیتس شده بودم والا!» پس معیار خوشبختی و بدبختیاش همین میشود که نسبت به دیگران پول کمتری دارد یا بیشتر؟ سفر خارجی بیشتری رفته یا کمتر؟
4) طلبکار بودن و افراطوتفریط در استفاده از قدرت: به یک گارسن در رستوران هم دوست داره یک اُرد و دستور اضافهای بدهد! قدرت در دست افراد دارای عزت نفس پایین مثل یک چاقو در دست بچه است. کمی که پُستش بالا برود پاییندستیها را اذیت میکند! یا مثلاً ظهر با همسرش دعوا میکند و فحش میدهد، شب میآید یکهو مهربان میشود! یا از اینطرف پشتبام میافتد یا از آن طرف.
و همچنین آدمهایی که همیشه از دیگران طلبکارند. یک لیست بلندبالا دارند و از همه انتظار دارند که سرویسهای مختلفی ارائه دهند. مدام منتظر دیگران هستند و اگر یک کار کوچک برای کسی انجام دهند مدام منت میگذارند و طلبکارانه برخورد میکند، اما لطف و عنایت دیگران را زود فراموش میکنند.
5) نیازمند تأیید دیگران: از انتخاب یک لباس تا انتخاب رشته، انتخاب همسر و… این افراد نیاز به تأیید دیگران دارند. احتمالاً یک نفر را با خود به لباسفروشی میبرند و یا اگر تنها هم باشند تصویر دیگران در ذهنشان میآید. «اینو بخرم مامانم چی میگه؟ دوستم چی میگه؟ فلانی چی میگه؟!» و خلاصه که به خاطر این نیاز به تأیید، معمولاً در مسیرهایی قرار میگیرند که خیلی انتخاب خودشان نیست.
6) عدم توانایی تغییر باور (اصرار روی مواضع): فرقی نمیکند که در چه حیطهای باشد. مرغشان یک پا دارد! معمولاً یک لایه ی تعصب هم روی شک خود میکشند و هر چقدر هم برایش توضیح بدهی که مسیرش یا حرفش یا باورش اشتباه است، تندتر و مصرانه تر آن را دنبال میکند. و در زندگی اش بسیار دچار لجبازی می شود.
7) خود مقصر پنداری بیشازحد: مثلاً دارد با دوستش در خیابان پیادهروی میکنند، پایش به یکچیزی گیر میکند و تلو میخورد و ناگهان معذرتخواهی میکند! «عه!ببخشید!» خب این مسئله پیش میآید اینکه معذرتخواهی نمیخواهد.
در دعوای پدر و مادرش خود را مقصر میداند، در بد تربیت شدن برادرزادهاش خودش را مقصر میداند، در شرایط اجتماعی و فردی، در سوراخ شدن لایه اوزون! و … بیشازحد خودش را مقصر میپندارد. درحالیکه ممکن است برخی موارد اصلاً و ابداً ربطی به او نداشته باشد و یا اصلاً اشتباهی نبوده که معذرتخواهی نیاز داشته باشد.
8) دگر مقصر پنداری بیشازحد: در اینکه در تحصیل مردود میشده تقصیر ندارد، در انتخاب رشته و شغل هم همینطور، در ماجرای عشقی و ازدواج هم که گولخورده(!) و اینکه پولی ندارد هم یا به خاطر ضعف پدرش است یا دیگران دزدند! خلاصه که همیشه دیگران مقصرند و ایشان هیچگونه اشتباهی در زندگی مرتکب نشده. و تازه اگر مثلاً در انگلیس به دنیا آمده بود قدرش را میدانستند و مجسمهاش را میساختند!این مورد نیز از ویژگیهای افراد با عزت نفس پایین است.
9) عدم تحمل رشد و پیشرفت دیگران: حسادت در این افراد که دارای عزت نفس پایینی هستند ،در حد اعلای خودش یافت میشود! چشمِ دیدن رشد و ترقی دیگران را ندارند. بنابراین ممکن است زیرآبشان را بزنند تا کوتاه شوند. چرا؟ چون خودشان حال بلند شدن ندارند. ممکن است بسیار هم موفق باشند ولی مدام پول و انرژی خرج کنند برای زمین زدن دیگران. خلاصه از دیدن رشد دیگران بیشتر از اینکه خوشحال شوند حالشان گرفته میشود.
10) خجالت، شرم و احساس گناه: یک شرم و احساس گناه سازنده داریم که موجب توبه و بازگشت میشود. اما یکسری احساس شرمها و گناهها بیخود و فقط خراب کننده ی عزتنفس است. فرد درباره ی خودش دچار پیشداوری منفی است. درنتیجه خجالتی است و حرف نمیزند. در دلش میگوید الآن این را بگویم ضایع است، فلانی چه میگوید؟ اصلاً شاید حرف مسخرهای باشد! و خلاصه آنقدر پیشداوری منفی دارد که خجالت باعث میشود اصلاً نتواند جایی ابراز وجود کند.
عوارض نداشتن عزت نفس
گر نگاهی عمیق و دقیق به زندگی و عادتهای خود بیندازید، شاید متوجه جای خالی عزت نفس در زندگی خود شوید، اما دانستن این مسئله اولین گام برای بهبود عزت نفس و دستیابی به قدرت درونی خودتان است تا بتوانید زندگی خود را شادتر کنید.
۱. شما حتی برای زنده بودن خود هم معذرتخواهی میکنید
✳️پیشنهاد: وقتی که میخواهید معذرتخواهی کنید، به خودتان تذکر دهید که معذرتخواهی شما بیجاست و شما اشتباهی مرتکب نشدهاید. مسلما در مواردی که واقعا مقصر هستید، عذرخواهی صحیح نشانهی پذیرش اشتباه و بلوغ اجتماعی شماست.
۲. از نظر شما همهچیز به شانس بستگی دارد
✳️پیشنهاد: تمرین کنید تا وقتی کسی از شما تعریف میکند بهجای رد کردن این تعریف، فقط از او تشکر کنید. چه اشکالی دارد که دیگران بدانند شما واقعا توانا و در کاری که انجام میدهید، فوقالعاده هستید.
۳. چیزهایی میخرید که واقعا به آنها نیازی ندارید
✳️پیشنهاد: دست از مقایسهی خود با دیگران بردارید. اگر این کار برایتان سخت است، برنامهی «از آلیس بپرس» دانشگاه کلمبیا پیشنهاد میکند که روی شباهتهای خود با دیگران تمرکز کنید.
۴. خودتان را پنهان میکنید
✳️پیشنهاد: باور کنید که نظر و عقیدهی شما مهم و محترم است و دائم خودتان و نحوهی زندگیتان را برای خود زیرسؤال نبرید.
۵. یک عادت عجیب و غیرعادی دارید
✳️پیشنهاد: احساسات خود را بنویسید و برای رهایی از آنها راه دیگری بیابید. در موارد حاد، بهتر از است از یک رواندرمانگر کمک بگیرید.
۶. از کسی متنفرید اما او را به تمام مهمانیهایتان دعوت میکنید
✳️پیشنهاد: برخی ماجراها را بیش از آنچه هستند برای خودتان بزرگ نکنید. فکر نکنید که همه برای ابد از شما متنفر خواهند شد و دوستی برایتان نخواهد ماند. دعوت نکردن کسی که با او راحت نیستید به مهمانی، فاجعهی بزرگی نیست. خیلی ساده، او را دعوت نکنید.
۷. بیشتر از دوران کودکیتان چرت میزنید
✳️پیشنهاد: با یک مشاور صحبت کنید تا اثرات منفی عزت نفس پایین را در زندگی خود به حداقل برسانید. همچنین میتوانید با تغذیه مناسب، خواب کافی در شب و ورزش، انرژی خود را افزایش دهید.
۸. در روابط زناشویی عجول هستید
✳️پیشنهاد: با همسرتان بدون رودربایستی، در مورد انتظاراتش صحبت کنید و از علایق و نظرات او مطلع شوید.
۹. بیدلیل تلفن همراه خود را چک میکنید
✳️پیشنهاد: در مهمانی بهدنبال افراد آشنا بگردید یا کنار کسانی بنشینید که برای صحبت با آنها راحت هستید. کسانی را برای همصحبتی پیدا کنید که مثل شما تنها هستند. میتوانید در بحثهای گروهی شرکت کنید؛ شرکت در چنین جمعهایی معمولا آسانتر از صحبت تنها و رودررو با یک فرد خاص است.
۱۰. دروغهای عجیب و احمقانه میگویید
✳️پیشنهاد: شجاعانه عین حقیقت را بگویید و خودتان باشید، در اینصورت دیگران از شما متنفر نخواهند شد. چهبسا حقیقتگویی و صداقت شما، باعث افزایش محبوبیت شما شود.
۱۱. نمیتوانید غذا انتخاب کنید
✳️پیشنهاد: با قاطعیت به خودتان بگویید «دنیا به آخر نمیرسد اگر فردی که همراه من است غذای موردنظر من را دوست نداشته باشد.»
افراد با عزت نفس پایین چه ویژگیهایی دارند؟
افکاری وجود دارند که عزت نفس شما را تا حد زیادی پایین میآورند اما شما میتوانید با انجام کارهای ساده، از این افکار دوری کنید و راهی برای درمان عزت نفس پایین بیابید.
مطالعات نشان میدهد که عزت نفس پایین و تصویر ضعیف از خودمان باعث مشکلات زیادی برایمان میشود و میتواند همهچیز را تحتتأثیر قرار دهد. در ادامه، رایجترین دلایل عزت نفس پایین را بررسی میکنیم و برای مقابله با آنها و درمان عزت نفس پایین راهحلهایی ارائه میکنیم.
ما در زندگی خود درگیر بسیاری از مشکلات چه به صورت روزمره و چه به صورت دائمی هستیم اما نباید فراموش کنیم که تنها هدف انسان خوشحال بودن و شاد زندگی کردن است کاملا درست است که شاد بودن امری راحت و اسوده نیست و بسیار برای بعضی از افراد سخت است به همین علت بسیاری از برنامه ها و یا مراکز تفریحی برای شاد زیستن طراحی میشوند اگر به این باور قطعی برسیم که داشتن انگیزه و زندگی پر از نکات مثبت داشتن در این امر مهم کمک حال ما خواهد بود و اگر مهارت شاد زیستن رو به خوبی یاد بگیریم با قدرت و توان بیشتری برای مقابله با انواع مشکلات ریز و درشت اماده میشویم چیزی که ما همیشه برای ان تلاش میکنیم همین شادی و خوشبختی است ممکن است فردی با خرید یک چیز کوچک هم شاد شود و فردی با داشتن میلیاردها میلیارد هنوز شاد زندگی کردن را یاد نگرفته باشد و مثلا پاس کردن چک یا خرید خانه یا به دست اوردن شغلی مناسب همه این ها زمینه را برای شاد بودن ما فراهم کنند اما نباید فراموش کنیم که پول خوشحالی می آورد و نه خوشبختی
باید از خود این سوال ها را بپرسید ایا من شاد هستم ؟ ایا مهارت های لازم را یاد گرفته ام ؟ اصلا سن و سال من چقدر است و چقدر زمان برای زندگی شاد دارم ؟ تا چه اندازه محیط اطرافم شاد هستند ؟ ایا مثبت اندیش و دارای انگیزه هستم ؟ چه تصوری از اینده دارم ؟ سهم من از زندگی چقدر است ؟ قصد دارم چهزندگی برای خودم بسازم و …..
باید بدانیم زندگی بسیار بسیار کوتاه است ما در مراحل مختلف زندگی سعی میکنیم شاد باشیم و بخندیم اما گاهی اوقات شاد بودن تحت تاثیر عواملی قرار میگیرد و خارج از کنترل فرد میشوند مثل ژنتیک امری بسیار مهم در زندگی ولی خارج از کنترل ما .در این مقاله ما سعی داریم نکاتی را به شما اموزش دهیم که چگونه شاد زندگی کردن را به عنوان یک مهارت اصلی در زندگی خود یاد بگیرید و به ان عمل کنید و شاد زندگی کنید .
چگونه همیشه بخندیم ؟
1. ورزش کنید
2. مثبت فکر کنید
3. افکار منفی خود را حذف کنید
آگاهی از افکار فرایندی است که بهواسطه آن، افکارتان را بررسی میکنید و از چیزهایی که به ذهنتان خطور میکنند، آگاه میشوید.
یک راه برای کسبِ آگاهی بیشتر از افکارتان این است که هنگام فکر کردن به موقعیتی استرسزا، به جریان سیال ذهن خود توجه کنید. هیچ فکری را سرکوب نکنید؛ بلکه بگذارید آن فکر به ذهنتان خطور کند و در صورت امکان، روی برگهای بنویسید.
4. چیزهایی که بابت آن ها سپاسگزارید را بر روی کاغذ بنویسید
5. مدیتیشن انجام دهید
6. خواب کافی داشته باشید
7. زمانی را برای کمک به دیگران اختصاص دهید
8. بر روی نقاط قوت خود تمرکز کنید
9. بیشتر بخندید
10. اشتباهات خود را بپذیرید
11. یاد بگیرید نه بگویید
12. وقت بیشتری را در طبیعت سپری کنید
13. دیگران را ببخشید
14. چیزهای جدید را امتحان کنید
15. هر روز در آینه نگاه کنید و بگویید: من عاشقت هستم
16. با حیوانات خانگی خود بازی کنید
17. با مادر خود در ارتباط باشید
18. موسیقی گوش کنید
19. با افراد شاد معاشرت کنید
20. برای تعطیلات برنامه ریزی کنید
21. آشپزی کنید
22. دوستان جدید پیدا کنید
23. دوش آب گرم بگیرید
24. گریه کنید
25. گل ها را ببویید
26. رابطه جنسی داشته باشید
27. موفقیت های کوچک را جشن بگیرید
28. خاطرات شاد خود را فراموش نکنید
29. شنونده ی خوبی باشید
30. عکس سلفی بگیرید
31. انتظارات خود را پایین بیاورید
شادی چیست ؟
عوامل شادی چیست ؟
1. چشم انداز خود را برای ایجاد شادی تغییر دهید
2. ایجاد شادی در نور خورشید
3. یک لیست زندگی برای ایجاد شادی ایجاد کنید
4. یک سرگرمی جدید برای ایجاد شادی بیاموزید
5. تمرکز بر قدردانی و ایجاد شادی
6. مراقبه و مدیتیشن برای ایجاد شادی
7. با ترس خود ایجاد شادی کنید
8. لبخند بیشتر برای ایجاد شادی و نشاط
9. ورزش منظم برای ایجاد شادی
10. نفی سنجی خود را در آغوش بگیرید
11. چالش برای ایجاد شادی
12. وقت برای ایجاد شادی و خوشحالی
13. تاثیر وضعیت و تنفس عمیق بر ایجاد شادی
چگونه شاد باشیم و از زندگی لذت ببریم ؟
۱. نیمهی پُر لیوان را ببینید
۲. شکرگزار باشید
۳. کودکیتان را بهخاطر بیاورید
۴. مهربان باشید
۵. با دوستانتان معاشرت کنید
۶. زیادهروی نکنید
۷. طعم لحظات را مزمزه کنید
۸. تحرک داشته باشید
۹. استراحت کنید
۱۰. خوشرو باشید
۱۱. اهدافتان را دنبال کنید
۱۲. جاری شوید
۱۳. به نقاط قوتتان بپردازید
۱۴. رسالت شما در زندگی چیست
چگونه روحیه شاد داشته باشیم ؟
سفر یک روزه
به شکاف دیوار بخندید
گناهکار را ببخشید
کار ساده ای نیست اما می توانید به بستری که او در آن زندگی می کند، سن و سالش، ویژگی های شخصیتی و بسیاری از عوامل دیگر توجه کنید و برای گذشتن از اشتباه او تلاش کنید.
رفتن به طبیعت
کمی میکروب لازم است
یاد گرفتن یک نکته هم حال تان را خوب می کند
روزی 2ساعت برای خانه تان وقت بگذاریدپ
دوباره عاشق همسرتان شوید
کار خیر بکنید
بخوابید
منبع: خانم اجازه
افراد موفقی که رد سرتاسر جهان وجود دارند بدون برنامه ریزی و تلاش به جایی نرسیده اند در کار و زندگی خود سخت کوش بوده اند و رازهای زیادی برای موفقیت در زندگیشان دارند که ما در این مقاله رازهای موفقیت افراد موفق را برای شما دوستان عزیز عنوان میکنیم و امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد .
ما انسان ها نمیتوانیم زندگی یکنواختی داشته باشیم و در زندگی و یا حتی شغل خود و یا مسائل احساسی شکست میخوریم و به موفقیت های دیگران غبطه خورده و میخواهیم راز موفقیتشان را تمام و کمال بدانیم در واقع افرادی موفق هستیند که تمام افکار خود را عملی کرده و به مرحله بهره برداری برسانند درحالی که بعضی از افراد فقط و فقط در این رابطه می اندیشند و به صورت عملی انجام نمیدهند تا در مسیر موفقیت گام برداشته و موفق شوند .
معنی موفقیت چیست ؟ تعریف علمی موفقیت چیست ؟
موفقیت معادل انگلیسی واژه success است که در دیکشنری کمبریج اینگونه تعریف شده است :
موفقیت به انگلیسی (Success)
the achieving of the results wanted or hoped for
کسب نتایج مورد نظر فرد و یا نتایجی که امید دست یابی داشته است
آیا شما دوست عزیز نیز مثل بسیاری از ایرانیان سرتاسر جهان تصور می کنید موفقیت یعنی :
موفقیت مالی و ثروتمند شدن ؟!
موفقیت در ازدواج عاشقانه ؟!
موفقیت در کسب و کار ؟!
موفقیت در کار و شغل ؟!
موفقیت در ارتباطات ؟!
موفقیت در معنویات ؟!
موفقیت در زندگی ؟!
موفقیت در کنکور ؟!
یا شاید موفقیت در کسب اهداف بزرگ زندگی و یا هر تعریف مشابه دیگری است ؟
هر فرد در این کره خاکی یک تعریف خاصی از موفقیت دارد و به این سوالات به نحوی پاسخ میدهد که خط و مسیری که در زندگی خود انتخاب کرده است کیفیت پاسخ دهی به این سوالات نشان داده میشود مهم این است که در ذهن خود موفقیت را چگونه معنا کرده باشید و جواب این پرسش ها را میتوان در این مقاله پیدا کرد.
عادت های افراد موفق
مطالعه
سازماندهی اطلاعاتی برای برنامه کاربردی آینده
صبح زود از خواب بیدار شوید
لبخند بزنید و از استرس دور باشید
بازیابی اطلاعات
آرامش مغز
کاهش حواس پرتی و ایجاد دسته بندی ایمیل ها
مشارکت و عادات خوب
تمرین دقیق و سخت کوشی
زنجیره موفقیت را حفظ کنید
راز موفقیت و توصیه های 4 مرد موفق دنیا
افراد موفق جهان هیچ یک بدون برنامه ریزی و تلاش به موفقیت نرسیده اند. علاوه بر سخت کوشی آنها هریک رازهایی برای موفقیت و پیروزی خود دارند که در نگاهی کوتاه رازهای موفقیت این مردان موفق را خواهیم گفت. شاید به نظر ساده باشند اما این رازها را خودشان دلیل موفقیت می دانند.
1 – بیل گیتس / یک ساعت مطالعه :
راز موفقیت ثروتمندترین فرد جهان
بیل گیتس رئیس شرکت مایکروسافت هر شب قبل از خواب حدود یک ساعت درباره تمامی مسائل نظیر سیاست و اخبار اقتصادی روز مطالعه می کند. دانشگاه اسکز در سال 2009 مطالعاتی انجام داد که بر اساس آن 6 دقیقه مطالعه روزانه می تواند استرس را تا 68 درصد کاهش دهد. از دیگر خواص مطالعه در بلند مدت، به تاخیر انداختن ابتلا به آلزایمر گزارش شده است.
2 – دکتر چارلز چیسلر / خاموش کردن تلفن همراه و وسایل الکترونیکی :
دکتر چارلز چیسلر رئیس دانشگاه هاروارد آمریکا بر این باور است که نور آزاد شده از صفحه تلفن های همراه باعث فرستادن پیام هایی به ذهن ما می شود که ذهن ما را فعال نگاه می دارد و باعث می شود دستور آزادسازی مواد شیمیایی به هنگام خواب در بدن به تعویق بیفتد که برای خواب ما مشکل آفرین می شود. اگر می خواهید شب ها راحت و آسوده بخوابید تلفن همراه خود را در اتاق دیگری و دور از دسترس قرار دهید.
3 – ورا وانگ / انجام فعالیت های خلاقانه :
ورا وانگ که باید لقب معروف ترین طراح مد و لباس جهان را به او داد، همواره قبل از خواب به طراحی می پردازد. شاید بهترین زمان برای انجام فعالیت های خلاقانه در سکوت و آرامش شب باشد. مطالعات نشان می دهد که افرادی که سحر خیز هستند به هنگام شب در انجام فعالیت های خلاقانه موفق تر عمل می کنند. این گونه افراد به هنگام شب بهتر می توانند مسائل منطقی را تحلیل کنند و همچنین راحت تر به ارتباطات بین 2 موضوع پی می برند و در نتیجه در فعالیت ها و عملیات های خلاقانه موفق تر ظاهر می شوند.
4 – فردریک اسمیت / برنامه ریزی برای روز بعد :
برنامه فردای خود را بچینید
مدیر شرکت اکسپرس آمریکا که بزرگ ترین شرکت های هواپیمایی باری دنیا شناخته می شود، همواره قبل از خواب به بررسی برنامه روز بعد خود می پردازد و بنابراین صبح ها به راحتی می تواند بعد از بیدار شدن بلافاصله به سراغ فعالیت روز و آن چه باید انجام دهد برود. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که آن دسته از کسانی که شب ها قبل از خواب برنامه روز بعدی خود را آماده می کنند می توانند به مراتب انسان های موفق تری باشند و بعد از مدتی پیشرفت ها و قدم های بزرگی در زندگی برمی دارند.
5 علت موفقیت یک زن یا مرد موفق چیست؟
توجه به آموزش
کسب مهارت
تقویت عادات کاری مناسب
افزایش خلاقیت
مدیریت داراییها
به طور خلاصه
همانطور که در این مقاله خواندید، امروزه موفقیت بسیاری از افراد را برگرفته از خوششانسی آنها میدانند. در حالی که برای رسیدن به موفقیت به تلاش و پشتکار زیادی احتیاج است. افراد موفق برای رسیدن به اهداف خود برنامهریزی داشته و هیچگاه از آنها غافل نبودهاند. در این مقاله به بررسی 5 علت موفقیت یک زن یا مرد پرداختیم که با توجه به آنها میتوانید زندگی خود را بهبود داده و به موفقیت نزدیکتر شوید.
عادات روزانه در راز موفقیت افراد موفق چیست ؟
راز موفقیت تنها در عادات و رفتار افراد وجود دارد و اگر بتوانبم در رفتار و عملکردهای روزانه خود تغییراتی ایجاد کنیم به سمت موفقیت کشیده خواهیم شد به عادات زیر دقت کنید این ها عواملی هستند که افراد موفق در زندگی خود داشته اند
✔️افراد موفق صبح زود بیدار می شوند
زمانی که شما صبح زود بیدار می شوید از هر لحاظ موفق تر هستید. جادویی در اولین ساعت های صبح وجود دارد که نمی شود وصف کرد. فقط باید امتحان کنید! جا انداختن این عادت مدتی زمان لازم دارد و اولش سخت است. شما باید شب زودتر بخوابید که استراحت کافی داشته باشید. قبل از خواب نباید با وسایل الکترونیکی مثل گوشی همراه کار کنید (چون نور صفحه باعث بی خوابی می شود) و مجبور می شوید اغلب تفریحات آخر شب را لغو کنید. نگران نباشید! ارزشش را دارد!
✔️افراد موفق دوستان خود را با دقت انتخاب می کنند
شما هم می دانید که رفتار و عادات ما، میانگین پنج نفری است که بیشترین ارتباط را با آنها داریم. افراد ثروتند به شدت از اشخاص تنبل، منفی باف، بی خلاقیت و بدون هدف دوری می کنند. آشنایان آنها همگی افرادی هدفمند و تلاشگر هستند. این افراد به هم کمک می کنند، ایده می دهند، همدیگر را تشویق می کنند و گاهی الگوی یکدیگر می شوند. چنین دوستانی شبیه یک شبکه هستند که دانش، تجربیات و امکانات خود را در اختیار همدیگر قرار می دهند. خبر خوب بعدی این است که شرکتکنندگان دوره مدیران برتر، خودشان تبدیل به چنین جمع مثبتی می شوند. اگر دوست دارید در مصاحبه رایگان این دوره شرکت کنید، زمان را از دست ندهید! روی بنر زیر کلیک کنید تا کارشناسان ما به شما نوبت بدهند.
✔️افراد موفق انگیزه خود را حفظ و تقویت می کنند
انگیزه مانند یک موجود زنده است که برای قوی و زنده ماندن به غذا و مراقبت نیاز دارد. اگر امروز شما اشتیاق زیادی برای یادگیری یک زبان یا مهارت جدید در خود حس می کنید و آن را به عنوان هدفی تازه قرار می دهید، بدون شک هفته ها و ماه های بعد این شوق و ذوق کمرنگ و ضعیف می شود. چاره کار چیست؟ باید انگیزه خود را تغذیه کرده و از آن مراقبت کنید. همین موضوع یک راز موفقیت مهم است. حفظ انگیزه وقتی تنها هستید ممکن است سخت باشد. شاید شما هم به حمایت یک مربی نیاز داشته باشید. کسی که پیش از شما، دهها نفر را از جاده هدف تا موفقیت همراهی کرده است.
✔️افراد موفق برای موفقیت هرگز تسلیم نشوید!
شما هیچ چیز از افراد موفق دیگر کم ندارید! فقط شاید راه عملی کردن دانسته ها را بلد نیستید. آیا شما روشی را برای موفقیت می شناسید که به نظر ساده و کارآمد می آید، اما در عمل فایده ای ندارد؟ برای ما بگویید آن روش چیست….شاید ما بتوانیم در عملی کردن آن به شما کمک کنیم! برای مطالعه سایر موارد لازمه برای رسیدن به موفقیت پیشنهاد میکنیم حتما لینک های زیر را مطالعه کنید مباحث تکمیلی در حوزه راز موفقیت افراد موفق برای موفق شدن شما در پست های زیر عنوان شده است
نتیجه گیری :
اگر در مسیر موفقیت قرار بگیریم در این راه سختی های زیادی خواهیم داشت اما با یادگیری این مسیر و عملی کردن اهداف خود قطعا موفق خواهیم شد.
منبع: خانم اجازه
کودک درون برای بسیاری از بزرگسالان مفهومی مبهم و ناشناخته است. تقریبا همهی آدمها در دوران کودکی خود آرزوهای بسیار داشته و سرشار از رویاهای دور و دراز و حتی دست نیافتنی بودهاند. اکثر این امیال و رویاها تحت تاثیر هنجارها و باید و نبایدهای دنیای بزرگسالی، سرکوب میشود. توقع انسانها از خودشان و از زندگیشان پایین میآید و اسیر دنیای روزمره میشوند. برقراری ارتباط دوباره و احیا کردن کودک درون همان چیزی است که شما را از این روزمرگیها و تنشهای روانی رها میکند.
کودک درون چیست ؟
قوانین تربیتی کودک درون :
1- ابراز احساسات : به کودک درونتان اجازه دهید احساساتش را بروز بدهد و احساسش را به زبان خودش بیان کند بگویید ،بنویسید ،بخوانید و یا در قالب جمله یا شعری کوتاه یا آواز درد و دل کنید اجازه دهید خاطرات تلخ و شیرین را بنویسد و احساساتش را نقاشی و طراحی کند و هر طوری که دوست دارد با حفظ حریم خصوصی دیگران خود را بیان کند به کودک رها و آزاد به مرور به کودکی خلاق و نوآور تبدیل میشود پس از هرگونه محدود و مسدود کردن او بپرهیزید از من بالغ خود یاری بگیرید تا دورادور کودک درونتان را نظاره کند چون کودک اساسا حد و مرز را نمیتواند به طور دقیق تشخیص دهد
2- توجه به نیازها و خواسته های کودک درون : او می خواهد و بهانه می گیرد دلتنگ خواسته هایش میشود میایل است به دست بیاورد آرزو و رویا بافی میکند و برای بازسازی و شفای کودک درون خود به خواسته ها و نیازهایش گوش بدهد بگذارید هرچه دلش می خواهد آرزو کند جلوی او را نگیرید اگر نمیتوانید کاری برایش انجام دهید دست کم به حرف هایش گوش کنید او حق دارد بهترین ها را برای خود بخواهد اگر چه شرایط اجتماعی و اقتصادیتان خوب نباشد او حق دارد آرزو و رویا بافی کند زیرا این رویاها انرژی کودک درون را بارور میسازد
5 علامتی که نشان میدهد خودتان را دوست ندارید ؟
با خودتان خلوت نمیکنید
به سلامت خود اهمیت نمیدهید
همیشه از خودتان فرار میکنید
روابط ناسالمی دارید
شور و وق به زندگی ندارید
رابطهی کودک درون و بزرگسالی چیست؟
چگونه با کودک درون خود ارتباط برقرار کنیم؟
گام اول: با کودک درون خود ملاقات کنید
1. با کودکی خود دوباره ارتباط بگیرید
2. کودک درون مخصوص خود را داشته باشید
_کودک رها شده، کودکی که از طرف والدین رها شده و احساس تنهایی و ناامنی میکند.
_کودک بازیگوش کودکی است که معمولا احساس گناه و اضطراب نداشته و این جنبه از زندگی که برای بزرگسالی لازم است تجربه نشده است.
_کودک وحشت زده نیز کودکی است که در کودکی مورد انتقادات زیادی واقع شده است و تایید کافی دریافت نکرده.
3. نامهای به کودک درون خود بنویسید
4. رشد دادن یک فضای باز
5. به احساسات خود گوش دهید
6. مراقب منتقد درونی خود باشید
گام دوم: کودک درون خود را پرورش دهید
1. احساسات کودک درون را بپذیرید
2. والدین او باشید
3. از کودک درونتان محافظت کنید
4. محل زندگی خود را تغییر دهید
گام سوم: احساس خوشی و شادی را گسترش دهید
1. قایم باشک بازی کنید
اگر کودکی نبود که با او بازی کنید، با دوستان بزرگسالتان میتوانید بازی کودکی مثل قایم باشک را انجام دهید. یک روانشناسی کامل پشت این ماجرا وجود دارد و باعث کشف و عشق و افزایش شور و هیجان میشود.
2. فعالیت بدنی داشته باشید
3. چیزی خلق کنید
جملاتی که لازم است به کودک درون خود بگویید
1. تو بسیار دوست داشتنی هستی
2. تو گناهی نداری
3. به خاطر فشار زیادی که بهت وارد کردم معذرت میخواهم
4. از تو ممنونم
5. تو بهترینت را انجام دادهای
نشانه های کودک درون زخمی و آزرده
راه های درمان کودک درون
نشانه های کودک درون طبیعی چیست ؟
خوش بینی :
ذوق زدگی و شگفت زدگی :
بازی و بازیگوشی :
عشق :
احساس منحصر به فرد بودن :
ساده دل بودن :
بی باکی :
ابراز هیجان و عواطف :
انواع کودک درون
ما ۲ نوع کودک درون داریم:
کودکسازگار و کودک طبیعی.
چه جملاتی به کودک درونتان آسیب میزند ؟
جملات و قوانینی هستند که میتوانند بر روی کودک درون تاثیرات مخربی داشته باشند این جملات میتواند از طرف والدین و دوستان و جامعه گفته شود
بهتر است ان چیزی را که فکر میکنید به زبان نیاورید
برای ان هدف تلاش نکن زیرا به دستش نمی اوری
تو به اندازه کافی باهوش نیستی
تو باید تلاش کنی تا دیگران را از خودت راضی نگه داری
تو نمیتوانی و…..
اگر میخواهید ریشه اصلی برخی از چالش های خودتان را در بزرگسالی پیدا کنید باید به کودک درونتان متمرکز شوید و سعی کنید با ان ارتباط برقرار کنید
مهمترین ویژگیهای فردی که به کودک درون خود توجه میکند؟
وقتی عبارت تعادل در زندگی مطرح میشود ممکن است اولین چیزی که به ذهن خیلی از افراد میرسد تعادل بین زندگی و کار باشد اما این تعادل یکی از انواع تعادل هایی است که باید در زندگی برقرار باشد چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟ تعادل در اشکال مختلف فیزیکی ،عاطفی ،معنوی خود را نشان میدهد تعادل را از کف ندهید. وجود نامتعادل، محکوم به زوال و نابودی است. زندگی به این وجود اجازه دوام نمی دهد. هرچه متعادل تر باشید، موهبتهای فراوان تری از زندگی دریافت می کنید و هرچه تعادل در شما کمتر باشد، از این موهبتها بی بهره خواهید ماند.
تنها تعادل است که باقی میماند و حفظ این تعادل، از مشکل ترین کارهاست؛ زیرا به خرد بسیاری نیاز دارد.
لبخند می تواند برای همیشه بر لبان شما باقی بماند.
در حالیکه خنده این طور نیست و به همین دلیل است که بوداها همیشه در حال لبخند زدن هستند، نه خندیدن.
یک بودا خوب می داند چگونه تعادلش را حفظ کند.
عشق بورزید، از این عشق تغذیه شوید و دیگران را تغذیه کنید.
احساس شادی و سرور کنید، ولی آگاهی و حضور خود را از کف ندهید.
در غیر اینصورت، دیر یا زود شادی تان رو به زوال خواهد رفت…هرگز بیش از اندازه به هم نزدیک نشوید.
همیشه اندکی فاصله میان خود و دیگران باقی بگذارید.
هنر پایدار کردن رابطه ها، در همین است.
تعادل یعنی چه ؟
به چه مواردی برای متعال شدن در زندگی باید توجه کنیم ؟
چگونه در زندگی خود تعادل برقرار کنیم ؟
با توجه به زندگی هر شخص و شرایطی که دارد پاسخ های بسیاری وجود دارد اما قبل از هر اقدامی هر فردی باید به اهمیت تعادل و معنای آن در زندگی خود برسد .هر شخصی می تواند از تعادل در ابعاد روانی ،جسمانی و هیجانی برای خود معنا کند و با توجه به معنایی که برایش دارد برای رسیدن به تعادل برنامه ریزی کند
شهامت برای اداره یک زندگی متعادل
نقش خانواده در پیشگیری از پیدایش اختلالات جسمی و روانی در کودکان:
توجه والدین، بهخصوص مادران به نکات و دستورالعملهای زیر میتواند در حفظ سلامتی آنان و سلامت جسمی و روانی در کودکان آنها کاملا موثر واقع شود.
۵ راز ایجاد تعادل بین کار و زندگی
۱- در مورد نیازهایتان راحت باشید.
۲- به مرزها احترام بگذارید.
۳- آنچه واقعاً مهم است را دریابید.
۴- از دکمه خاموش هم استفاده کنید.
۵- گامهای آهستهتری بردارید.
اولین قدم برای برقرای تعادل در زندگی چیست؟
۱- زندگی خود را ارزیابی کنید.
۲- برای ایجاد تعادل در زندگی یک تصمیم آگاهانه بگیرید.
۳- تصمیمات خود را در یک جدول به صورت لحظه به لحظه ثبت کنید.
۴- در هر بخش از زندگی خود اهدافی را تعیین کنید.
۱- روابط شما
۲- جسم و سلامتیتان
۳- معنویت
۴- رشد ذهنی شما
۵- شغلتان
۶- امور مالیتان
۵- در زندگی ریسک کنید.
۶- برای ارزیابی مجدد خود در روز وقت بگذارید.
چگونه در زندگی تعادل ایجاد کنیم؟
معنی اهمیت و فواید این تعادل را فهمیدیم. حالا چطور باید عملیاش کنیم؟ چگونه در زندگی تعادل ایجاد کنیم؟ خیلی ساده است! چند راهکار دارم که تعدادی از آنها را امتحان کردهام، شما هم میتوانید از این راهکارها استفاده کنید:
1- جای کار در محل کار است!
2- یک سرگرمی برای خودتان پیدا کنید
3- اجتماعی باشید
4- برای زمانهای پیک کاریِ خود برنامه ریزی کنید
5- به مسافرت بروید
6- در زندگی خود تغییر ایجاد کنید
7- همهی کارها را با هم انجام ندهید
چگونه به تعادل روانی خود کمک کنیم؟
١- درک و یافتن زمینههای آسیبپذیری: شناخت موقعیتهایی که شما را خشمگین میکند یا واکنش تندی در شما ایجاد میکند، میتواند شما را در برابر فشارهای روانی محافظت کند. اگر افراد خاص شما را خشمگین میسازند، یا باید از آنها دوریگزینید یا بکوشید دریابید، چهچیزی در آنان وجود دارد که شما را این قدر ناراحت میکند. سعی کنید علت ناراحتی خود را دریابید تا بتوانید موقعیت یاد شده را بهصورت تازهای ببینید.
٢- مدیریت زمان: از بار زیاد سنگین دوری کنید. با گنجانیدن زمان کافی برای استراحت، آرامش، خوابیدن، خوردن، تمرینکردن و اجتماعیشدن ساعاتتان را تنظیم کنید. برای دوری از دلتنگی و فقدان تمرکز و بهخاطر تربیتپذیری زمان، مطالعه را قطع کنید. نویسنده معتقد است، مدیریت زمان از استرس و اضطراب شدید جلوگیری میکند و بدینوسیله باعث تضمین بهداشت روانی افراد میشود.
٣- انجام به موقع کارها: هرکاری را بهموقع انجام دهید، چراکه انجام به موقع فعالیتها از احساس درماندگی جلوگیری میکند. انجام هرکاری را یک کمی زودتر شروع کنید، زیرا این کار نهتنها باعث بالارفتن اعتمادبهنفس میشود بلکه باعث کمک به بهداشت روانی میشود.
٤- احترام به خود: قدر و منزلت خود را بدانید، زیرا تجربه نشان داده است افرادی که برای خود ارزش قایلاند، تواناییهای خود را خوب تشخیص میدهند، نه خودبزرگ بیناند و نه خود کمبین و این امر به بهداشت روانی آنها کمک میکند.
٥- پذیرش نقاط قوت و ضعف: انسان سالم، انسانی است که بداند در چه زمینههایی ضعف عمده دارد، آنگاه سعی کند که متناسب با تواناییهایش نقاط ضعف خود را جبران کند. نیز چنین فردی لازم است نقاط قوت خود را تشخیص دهد و در پی تقویت این نقاط برآید، زیرا این امر به بهداشت روانی وی کمک مؤثری میکند.
٦- داشتن استدلال مافوق قراردادی: بهنظر کلبرگ، افرادی این استدلال را دارند که به رشد شناختی کافی دست یابند و معیارها و قوانین اخلاقی را درونی کنند، زیرا این استدلال به بهداشتروانی کمک زیادی میکند.
٧- برقراری روابط صمیمانه با دیگران: صمیمت نوعی تعهد درونی نسبت به برقراری روابط و ادامه آن است، زیرا همه ما به اطمینان خاطری که از جانب دیگران تأمین میشود، نیاز داریم، لذا از راه درمیان گذاشتن نگرانیهای خود با افراد مجرب و بزرگترها، میتوانید بیشتر مشکلات خود را سادهتر و روشنتر کنید.
٨- کمک بهموقع از دیگران: تقاضای کمک از دیگران، خود نشانگر پختگی عاطفی است نه اینکه نشانه ضعف آگاهی و ناتوانی. انسان در هر سنی باشد به راهنمایی و مشورت دیگران نیازمند است.
٩- حذف خطاها: فرد باید شرایطی را که رفتار نامطلوب در آن رخمیدهد شناسایی کند و عوامل خارجی ایجاد کننده رفتار را مورد بررسی قرار دهد. قبل از اصلاح رفتار باید مشخص کرد چه رفتارهای نامطلوبی را میخواهیم، حذف کنیم و چه رفتارهای مطلوبی باید جایگزین آن شود.
١٠- داشتن دید مثبت: حالات عاطفی خوشآیند مانند خنده، خوشحالی، لذت و شادی را داشته باشید، به امور مختلف زندگی یک گرایش مثبت نشان دهید، خط مشیهای خود را انتخاب کنید و بدانید چهچیزی برای شما بیشترین ارزش را دارد.
نتیجه گیری :
معنی تعادل را درک کنید که یعنی میزان تلاش فیزیکی و ذهنی که در کار خود میکنیم و تلاشی که در زندگی عادی داریم؛ یعنی بین زمانی که کار میکنیم (کارهایی که به شغل ما ربط دارد) و زمانی که صرف بقیه زندگی خود میکنیم تعادلی وجود داشته باشد: نه خیلی کار کنیم، نه خیلی روی زندگی مثلاً دوستان خودمان خانواده و سرگرمیها زمان بگذاریم. شاید برایتان سؤال شود که چرا این موضوع آنقدر مهم است.
منبع: خانم اجازه